Krossa kapitalet med Göran Hägglund

 

worshipper

 

Plötsligt händer det. En högre insikt om hur världen är beskaffad infinner sig och allt faller på plats. De samhällsmekanismer som tidigare framstått som diffusa eller till och med dunkla träder fram i ljuset och allt blir sådär härligt svart eller vitt. 

 

Den andra juli 2009 hände det här Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund. Händelsen går inte bara att datera exakt, utan sammanfattas dessutom praktiskt nog i en enda mening:

 

”Det är alltid fel att snylta på någon annans arbetsinsats”. 

 

Jag kan dock lugna er kristdemokrater som oroar er för att Göran från och med nu kommer att driva en anti-kapitalistisk politik. Han var snabbt tillbaka på sin vanliga intellektuella nivå igen. 

 

 

Dela på Facebook

8 reaktioner på ”Krossa kapitalet med Göran Hägglund

  1. Hahaha, slår till och med när Margareta Cederfeldt, riksdagsledamot för Bondeförbundet, förlåt jag menar Centerpartiet, i en bloggpost om flyktingar konstaterar att ”arbete ger frihet”.

  2. Man finner sällan en sådan enighet som mellan marxister (eller människor inspirerade av Marx teorier) och nyliberaler som i fråga om mervädet.

    För nyliberalerna är rätten till frukten av sitt arbete, rätten till varje krona av profit, närmast en fanatisk uppfattning. Och marxisternas tal om mervärdesutsugning och ”under skatter vi dinglar ner” är inte långt därifrån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s