Lyftet

Sverige har blivit ett sämre land att leva i under de senaste fyra åren. Opinionssiffrorna fortsätter att sjunka och Anton Abele blev inte det vallokomotiv Moderaterna hade räknat med.

Det är ingen lek att gå in i en valrörelse under sådana förutsättningar. Jag menar, vad fan ska de säga under debatterna? Ge oss fyra år till så vi kan göra allting ännu sämre? Men så en dag kom Sven Otto Littorin på en briljant idé. Varför diskutera överhuvudtaget?

Taktiken är lika enkel som genial. Det handlar om att genomföra reformer som är så absurda att de överhuvudtaget inte går att bedöma. Än mindre kritisera.

Först ut är satsningen ”Lyftet” som lånat sitt namn från en roman av pseudonymen Kenneth Ahl. Kortfattat går det ut på att låta exempelvis Skattemyndigheten bemannas till en tredjedel av praktikanter som enligt Littorin visserligen inte kommer att göra något meningsfullt med däremot räddas från ”att sitta hemma och bara vänta på pengar” (det framgår dock inte om det blir några mer ”pengar”).

Väntar med spänning på nästa drag…

12 reaktioner på ”Lyftet

  1. ”…Anton Abele blev inte det vallokomotiv Moderaterna hade räknat med.”

    Haha, var det verkligen så att de hoppades på det? Jag är tveksam, ärligt talat.

  2. Du nämnde unge riksdagskandidaten Abele. Jag väntade mig tidigare en kommentar med anledning av spalten Hej, konsument i DN:s På Stan. Där Anton berättar om hur han som elvaåring köpte en tidig plasmateve, strax innan priserna halverades. Lite surt. Eftersom körkort är på gång gäller det nu att under året spara ihop till en BMW. På sin hemsida refererar han till en utnämning som ”den lilla människans röst”.

  3. Olle, Nils, Erik:
    Tycker det är svårt att avgöra hur allvarligt man ska ta Anton Abele. Killen har ju uppenbarligen inte alla indianer i kanoten. Samtidigt är han på väg in i riksdagen.

  4. AA har alltså filmen Taken som referens för hur ”trafficing egentligen går till”. Lycka till med pluggandet på Kungliga Biblioteket, Anton.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s