Rena rama kommunisten

 

Ska inte säga så mycket om Håkan Juholt. Däremot om vad Fredrik Reinfeldt och Jan Björklund säger om Håkan Juholt.

Enligt statsministern är Juholt en person som ”aggressivt talar emot idéer om förnyelse”. Med förnyelse menar Reinfeldt troligen den återgång till 1800-talets arbetsmarknad som arbetslinjen innebär och det semantiska trolleritricket att kalla sitt arbetarfientliga parti ”Nya arbetarpartiet”. Gott så.

Sedan hittar blinda hönan Jan ett korn:

”Med Juholt svänger socialdemokraterna hårt åt vänster. Han vill avskaffa rut, höja fastighetsskatten och återinföra förmögenhetsskatten”.

Att beskattning av miljonärer och borttagna avdrag för tjänstefolket anses vara en hård vänstersväng säger egentligen allt om det politiska läget i Sverige.

 

 

10 reaktioner på ”Rena rama kommunisten

  1. Jag gillar Juholt för att han har en industriarbetarmustasch, helt befriad från ironi och skivsamling. Sen får vi se om han lever upp till den.

  2. Älskar mustaschen. Och tycker att #vrev känns mer aktuella än någonsin, om detta är vad ”hård vänstersväng” betyder idag.

  3. DN:s kommenterar är verkligen agressiva allover. Ledarsida och samtliga rubriker som hemsidan visar i ämnet är negativa. Kan bara vara goda nyheter.

  4. DN talar på ledarplats om en ”en socialdemokrati som hellre blickar bakåt än framåt”. Höger-vänsterskalan är förlegad. Bakåt eller framåt skall det heta. Oberoende liberal – i förhållande till vad anser de sig oberoende?

  5. Jag hade för bråttom i sorteringen av riktningarna, men det var väl ingen som missförstod. Däremot är det anmärkningsvärt hur enkelt borgarna fått kasta om saker och ting, hur i det nya arbetarpartiets era vänster blivit bakåtsträvande och höger framåtskridande.

    Har förresten på min blogg nominerat dig till en kommitté.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s