Växjö stoppar nyliberal musik

Växjö kommun stoppar trubaduren Wille Crafoord från att spela på en av fritidsgårdarna på inrådan från polisen. Anledningen är att det varit många entreprenörer i området och att trubaduren har just nyliberala texter.

– Han uppmuntrar inte till privatiseringar för att det är coolt, han skildrar verkligheten, säger Sofia Arkelsten i Växjö.

Hon är inte ensam om att tycka att det är fel att trubaduren Wille Crafoord inte får uppträda i Växjö, även hennes idol rapparen Mange Schmidt som själv stoppades nyligen när han tillsammans med Wille Crafoord skulle uppträda i Skärholmen håller med.

– Jag tror att man börjar i fel ände om man beskyller musiker för att skapa samhällsproblem, säger Mange Schmidt.

Men skola och barnomsorgens förvaltningschef i Växjö Tomas Berglund försvarar beslutet att stoppa Wille Crafoord från att spela.

–  Läget med utförsäkringar, privatiseringar och skattesänkningar för rika är ganska allvarligt just nu, i alla fall värre än det brukar vara så vi gjorde bedömningen att det inte skulle vara lämpligt, säger han.

Men tror du inte att det här kan ge motsatt effekt om det uppmärksammas att ni då stoppar en populär artist?

– Varje gång man tar ett beslut så väljer man bort något annat och då måste man stå för det.

6 reaktioner på ”Växjö stoppar nyliberal musik

  1. Fjanten Crawfoord kallade en krogshow för Django och jag och poserade i Django Reinhardt-mundering. Vad han glömt bort var ju att Högerpartiet var stora anhängare av Nazitysklands raslagar och att Moderaterna motsatte sig hemspråksundervisning på Roma samt att ge Roma minoritetsspråksstatus. Ja att sedan moderaterna allmänt motsatt sig alla former av rättigheter, såsom rösträtt och medborgarskap för zigenare rimmar rätt illa med Crawfoords image.
    Allt som vanligt med den moderata etiken, moralen och hyfsen alltså!

  2. Tycker det är rätt att man stoppar detta, 2 musikartister som sprider högerpropaganda….. Mange Schmidt hip hopare som är höger……. hip hopen å dess element handlar om allt emot högern å dess värderingar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s