Erik av Pommern stoppar utförsäljning

De borgerliga partierna inklusive Miljöpartiet vill bygga ny simhall i Malmö. För att finansiera detta vill de sälja mark som en av den gamla simhallarna står på.

Det är här Erik av Pommern kommer in i bilden. Han har nämligen donerat marken en gång i tiden. Det var meningen att den skulle användas till allmänhetens bästa.

Fram till 1965 var det förbjudet att sälja så kallad ”donationsjord”. Nuförtiden strider det bara mot god stadsplanesed. Malmö har hittills byggt bland annat sjukhus, parker, idrottsanläggningar på donerad mark. En fin sed som nu alltså kommunstyrelsen med Moderaterna och Miljöpartiet i spetsen vill överge. Förhoppningsvis har inte Erik av Pommern sagt sitt sista ord om saken.

4 reaktioner på ”Erik av Pommern stoppar utförsäljning

  1. Erik av Pommern bestämde också att de boende på Rådmansvången(området kring Triangelstationen) skulle vara skattebefriade. Kanske något att tänka på när man deklarerar nästa gång?

  2. Jag tycker att stadionområdet är en väldigt naturlig plats för en ny simanläggning. Naturligtvis ska man inte sälja ut bra mark (säkert för billigt dessutom) av den anledningen. Men kanske kan man låta MKB uppföra hyresbostäder på donationsjorden. Kanske inte lite vinstgivande, men välbehövligt.

    Fler hyresbostäder åt folket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s