Vad moderaterna egentligen tycker om chips

Morgonens DN innehöll ett av de där sällsynta ögonblicken då moderater talar ur skägget istället för att hålla på och tramsa om rättvisa, arbetarparti och frihet. Tyvärr föll en del av texten bort av utrymmesskäl.

Jag har dock det stora nöjet att kunna presentera den här istället:

”SL-kortet höjs med tre chipspåsar”

Tre chipspåsar. Värre än så tycker inte Stockholms finanslandstingsråd Torbjörn Rosdahl (M) att höjningen av SL-kortet med 100 kronor i månaden är.

– Det vore orimligt om inte SL-kortet kostade lite mer. Jag har själv fått mer i plånboken, säger han till Stockholm City och försöker sätta höjningen i perspektiv. Hundra kronor, det är tre chipspåsar. Anledningen till att jag fått mer i plånboken är att andra har fått mindre. Eftersom mitt partis främsta målsättning är att de här utvecklingen ska fortsätta hoppas jag kunna höja fler avgifter i framtiden. Jag har ju råd. Så vi ses i tunnelbanan om du inte råkar gå på socialbidrag, vara lågavlönad, utförsäkrad, ha barn eller helt enkelt föredrar att ta stadsjeepen fram och tillbaka från Danderyd.

5 reaktioner på ”Vad moderaterna egentligen tycker om chips

  1. ”Alla har fått en trettonde månadslön”, rättfärdigade Rosdahl prishöjningen med, i SvD. De som inte har emottagit denna smått bestickliga dusör (av skäl som sjukdom, studier eller utförsäkring) räknas alltså inte in i dessa ”alla”. Ickemänniskor ska inte ägna sig åt att transportera sina icke-existerande kroppar längs stadens banor.

  2. En av samhällets absoluta skiljelinjer, över vilken det inte verkar gå att kommunicera, är den mellan dom som ibland (eller för det mesta) är panka och de som aldrig är det. Vilket illustreras väl av det här chipshuvets implicita kommentar: ”Det är bara att ta lite av ditt överskott!” (Chipspengar). Och vips har frågan om tillgång till nödvändiga kommunikationsmedel, vänts till en fråga om gnidighet/solidaritet – är du inte villig att vara med och bekosta vår gemensamma lokaltrafik? Sitter du hellre hemma och trycker i dig chips (skräpmat som äts av outbildade, lågavlönade skräpmedborgare)?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s