Arbetsförmedlingen utökar sin service

Från och med första juli kommer Arbetsförmedlingen att ha tillgång till sina klienters brottsregister. En ”arbetsmarknadspolitisk” databas med uppgifter om bland annat hälsa och etniskt ursprung kommer alltså att kompletteras med uppgifter om tidigare domar.

Som vanligt när det gäller integritetskränkningar motiveras kränkningen med att den kränkte kränks för sin egen skull.

Den som har så kallat rent mjöl i påsen kan också – precis som vanligt – somna om och drömma att vi lever i en rättsstat.

5 reaktioner på ”Arbetsförmedlingen utökar sin service

  1. ”– Det är lite märkligt med tanke på att när vi haft uppe andra frågor som rör integritet så har det snabbt skapats opinion och ett tryck från samhället. Men personer verkar inte tycka det är lika intressant när det rör arbetslösas personliga integritet och personer som kan ha haft en brottsbakgrund, vilket jag tycker är häpnadsväckande.”

    Yepyep, statsreligionen arbetslinjen kan ej ifrågasättas ens när det gäller det förhållandevis uppmärksammade perspektivet personlig integritet.

  2. Opinion och tryck verkar ha spelat ut sin roll. Vem orkar protestera mot enskilda orättvisor när orättvisan utgör normaltillståndet? På något sätt tror jag att vi bara kommer att få se verkligt motstånd när konflikterna gör sig påtagligt till känna. Instiftar man en lag som säger att mat kommer att förbjudas vid årsskiftet 2015 så kommer hungerskravallerna nog inte att bryta ut förrän då.

  3. Jag fattar inte vad moderat-Lotta menar. Det är alltså ett problem att personer hamnar i ”livslångt utanförskap” efter att ha avtjänat straff, och därför ska Arbetsförmedlingen få tillgång till straffregister? Att vara straffad kommer alltså att betraktas som en merit, eller vadå?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s