Verb är sådant man gör, till exempel på språktest kör

Folkpartiet är föregångare när det gäller språktester av ”nya medborgare”. Lars Leijonborg förespråkade det redan 2002 och för några dagar gjorde Liberala ungdomsförbundet samma sak.

Vid det här laget har du säkert hört inslaget från Sveriges Radio där Mona Hammoud, ordförande för LUF i Borås, själv inte klarar ett språktest.

Jag kan också berätta att den person som mailade mig häromdagen – och föreslog att ”vi” borde ”utvisa” alla ”kurdiska pedofiler”, som antydde ett kausalt samband mellan kurdisk härkomst och vissa sexuella preferenser och som avslutade med att påstå att man inte kan ”påstå sånt i det här judestyrda förslavade landet” – med största sannolikhet inte heller skulle klara ett språktest*. Trots att hon vid flera tillfällen påtalade vikten av att ”värna om det svenska innan det är försent”.

Jag har ett litet förslag till er borgerliga rättshaverister som vill öka integrationen, värna om svensk kultur eller stärka svenska språkets ställning: börja med er själva. I de flesta fall kan ni sluta där också.

*Av hygienskäl har jag har besparat dig de värsta bitarna

3 reaktioner på ”Verb är sådant man gör, till exempel på språktest kör

  1. Inslaget med Mona Hammoud är verkligen en drömintervju. Jag har inte hört en bättre formulerad kritik mot de här språktestförslagen. Journalisten behöver inte göra någonting, hon är ju hur snäll som helst medan Hammoud grillar sig själv levande.

  2. Man kan inte hålla sig från att börja tjutfnittra hysteriskt när hon försvarar sig med att ”det var ju flera månader sen man gick i skolan nu.”
    Ja, det var en riktig skrattfest. Tack för den, Mona Hammoud!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s