Babylon brinner också

Upploppen i Storbritannien fortsätter. Skrev själv en essä om vår svenska lågintensiva och mindre omfattande motsvarighet för några månader sedan.

Fick också ett tips om den här texten där en person sammanfattar en stor del av problematiken. För att det ska finnas en lösning måste det finnas ett problem. Finns det inget problem, måste man skapa ett.

In one NBC report, a young man in Tottenham was asked if rioting really achieved anything:”Yes,” said the young man. ”You wouldn’t be talking to me now if we didn’t riot, would you?”

7 reaktioner på ”Babylon brinner också

 1. Det sorgliga är bara att det inte funkar. Det är lite som att pissa på sig för att hålla sig varm. Det enda upploppen i Watts och Newark på 60-talet uppnådde var att skuffa medelklassen i armarna på Nixons lag-och-ordning-paroller. Där den fortfarande tycks hålla till, för övrigt.

  Vad som skulle behövas vore ett verkligt organiserat kravallande, ungefär som de chilenska ungdomarna: http://www.greenleft.org.au/node/48526

 2. Du har nog rätt. Upplopp leder sällan till något gott. Ungefär som terrorism. Åtminstone inte på kort sikt. Å andra sidan är det mycket som spelar in. Upploppen i London och i Tunis kommer att får väldigt olika resultat.

  Tack för länken!

 3. Undrar om nån har kollat hur det gick till i Tunis.

  De klassiska IMF-kravallerna har ju undersökts noga av bl.a. John Walton och David Seddon. Och de är hela lokalsamhället i uppror, alltså inget planlöst stjälande av relativt små grupper som i England. Och då kan man inte heller avskriva det så enkelt.

  Jag misstänker att Tunis följer mönstret från t.ex. Caracas 1989 mer än London 2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s