Medan du sover

Ungefär hälften av allt på den här listan är troligen sant. Inga konstigheter för den som någon gång varit delaktig i en stigmatiserad subkultur.

Inskränkningar i mänskliga rättigheter börjar ofta där. Hos de misstänkliggjorda. Hos de som beskylls för att klottra, knarka, bråka, lata sig och fuska.

Den som är intresserad av gatukonst är automatiskt misstänkt för både narkotikabrott och skadegörelse. Fotbollssupportrar kan få sin frihet inskränkt även om de inte dömts för något brott. Arbetslösa tvingas till tvångsarbete. Bidragstagare får hembesök.

Grupper som stigmatiseras, som saknar företrädare inom media och politik är av förklarliga skäl först att drabbas av hårdare tag. Däremot sällan sist.

Så innan du lutar dig tillbaka i soffan och tänker att ok, det där låter inget vidare men som tur är drabbar bara knarkande klottrare, fotbollshuliganer och lata bidragsfuskare, inte oss som har rent mjöl i påsen.

Kom ihåg att i morgon kan det vara en helt ny definition av rent mjöl som gäller.

4 reaktioner på ”Medan du sover

  1. Helt rätt.
    När du pratar om fotbollssupportrar kom jag att tänka pån den här filmen jag såg för ett tag sen http://youtu.be/rgp1gDElWeE
    ”Detta är inte nån jävla gruppering, vi bara går. Vi ska hem.”
    Lol. Ändå skönt att man kan garva åt det. Än så länge.

  2. Jag vet inte om det bara är jag själv som tänker mer på det, eller är det så att graffiti har börjat diskuteras mer på allvar i media? Jag var på Art of the streets i helgen och det var glädjande att se att medelåldern inte alls var 22, utan att det fanns en hel del tanter och gubbar på plats också.

  3. Så är det säkert. Har kanske att göra med att den första grafittigenerationen borde vara i 40-årsåldern vid det här laget. Kanske kommer de att synas i opinionen? Kan märka det på intresset för själva konsten, men inte angående repressionen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s