Ännu mer spotifierade pengar

Föga förvånande finns långt gående planer på att använda information från kontokort och samköra med nätvanor. Både Visa och Mastercard utvecklar just nu system där inköp och surfande kartläggs och säljs vidare. Som vanligt är det officiella syftet att kunna rikta reklam bättre. Som vanligt är övriga användningsområden skrämmande och endast begränsade av fantasin och marknaden.

Kreditkortet är en viktig länk i en kedja som tillsammans med bland annat telefoner, datorer, plattformar och tjänster  kopplar samman arbete, konsumtion och nöjen. På grund av sin strategiska placering, korten är direkt kopplade till vårt arbete och ekonomi, är informationen om hur de används givetvis värdefulla för den som inte bara vill veta mer om oss, utan dessutom tjäna pengar på samma kunskap.

Vi producerar dagligen mängder med information om oss själva. Den här informationen är värdefull. Dags att ta tillbaka kontrollen?

 

7 reaktioner på ”Ännu mer spotifierade pengar

  1. Bitcoins har tyvärr väldigt många nackdelar. Det är en typisk drömvaluta för den Neoliberale.

  2. erik: du får gärna utveckla din kritik, att bara säga att något har nackdelar är inte så konstruktivt.

    Neoliberaler är inte så impade vad märkt av (något de inte kan kontrollera är ju inte så kul), det faller snarare de galna anarkokapitalisterna i smaken.

    Men vilka något fenomen faller i smaken är inte lika viktigt som vilka nya möjligheter det öppnar upp, och de är verkligen inte få i detta fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s