Liza Marklund Express

Under parollen ”Du gamla, du fria” har krämarsamhällets samtliga representationer sammanstrålat i ett och samma fordon, det helt reklamklädda så kallade Liza-Marklund-tåget som just nu hemsöker Stockholms tunnelbana.

Alla ska med. Så för säkerhets skull är tåget tapetserat både invändigt och utvändigt med övergrepp på offentlig miljö, fördumning, medioker kultur, lögner, besmutsning, systematiskt tvångsarbete samt angrepp på i stort sätt alla tänkbara former av anständighet och god smak.

Men en lite tröst är väl att reklamen drar in pengar och på så vis finansierar resorna? AB SL har ju trots allt sålt vår uppmärksamhet till ett antal hugade spekulanter.

Nej, tyvärr inte. Reklam har aldrig och kommer aldrig att finansiera någonting. Det enda som händer när någon tvingar på oss reklam är att vi betalar vid något annat tillfälle, närmare bestämt när vi köper det som reklamen gör reklam för.

Men en liten tröst är väl att det kommer att finnas en reklamfri, spotifierad version som kostar lite extra?

Ja, det stämmer faktiskt. Resenärerna kan få tillgång till tjänsten Liza-Premium, vilken inbegriper att en representant för styrelsen i AB Storstockholms lokaltrafik kommer ner på perrongen i god tid innan tåget anländer och karvar ut ögonen på alla som betalat en tilläggsavgift.

3 reaktioner på ”Liza Marklund Express

  1. Jag klev rakt in i hemskheten idag. Här hittar ni en artikel om den massiva kampanjen http://bit.ly/tR5TEb. Piratförlaget och reklammakarna har skapat ”en vagn där läsaren kommer in i Piratförlagets värld”. Har de inte förstått att det är stackars kollektivtrafiksresenärer som åker tunnelbana, inte enbart ”läsare” av Liza Marklunds böcker.

    Vilken landstingspolitiker vänder jag mig till för att göra min röst hörd?

  2. Vet faktiskt inte om det finns någon politiker som vill ta bort reklamen i tunnelbanan. Även de mer skeptiska verkar tro att reklamen på något vis gör det billigare för resenärerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s