100% skatt

En del människor har alldeles för mycket pengar. Dessa människor betalar alldeles för lite skatt. Ibland är det till och med så att de har fått alldeles för mycket pengar på grund av att de betalat alldeles för lite eller ingen skatt alls.

I Tyskland föreslås en reform för att komma till rätta med det här. Die Linke vill införa 100% skatt. Problemet? Den omfattar bara inkomster över 375 000 kronor i månaden.

Ta bort en nolla så är jag på. Vore det verkligen mer absurd än att rika människor och företag inte betalar någon skatt alls?

2 reaktioner på ”100% skatt

  1. Varför inte lägga sig kring 90% i stället? Man får nästan samma effekt men neutraliserar alla argument om att man tar bort motivation att jobba mer. Mer jobb ger ju i den situationen faktiskt även något högre inkomst efter skatt, vilket jag tycker kan vara rimligt så länge inkomstskillnaderna inte blir för stora.

  2. Mellan 1950-63 så var den högsta marginalskatten i USA över 85%, det fick konstigt nog inte ”the job creators” att gå i strejk och flytta till Galts gulch. En progressiv skatteskala är mycket bättre än gnäll över bankbonusar om man tycker att vi har för stora klyftor i samhället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s