Arbetsförmedlingen jagar en läcka

Den som anordnar Fas3-paltser får 225 kronor per dag och deltagare besväret. Det är dock svårt att ta reda på exakt var de här skattepengarna tar vägen. Arbetsförmedlingen gör nämligen sitt bästa för att slippa berätta vilka anordnarna är.

För någon vecka sedan läckte dock en lista på Fas3-anordnare i Göteborg ut. Arbetsförmedlingen försöker givetvis hitta läckan. Bland annat genom att leta bland sin egen personal. Jag vet inte om de är bekanta med den grundlagsskyddade meddelarfriheten som bland annat ger tjänstemän rätt att lämna sekretessbelagda uppgifter för publicering i massmedier samt förbjuder myndigheten att efterforska vem som lämnat uppgifterna. Men jag hoppas de kommer att lära sig. Den hårda vägen.

En liten möjlighet är att någon av de som tvingas delta i Fas3 fått se hela listan över anordnare. De tillhör dock inte vanligheterna eftersom Arbetsförmedlingen är så måna om att slippa avslöja anordnarna att de berättar så lite de kan för deltagarna.

Medan Arbetsförmedlingen letar vidare kan bör andra fundera på varför de till varje pris vill dölja vilka som anordnar Fas3-platser.

5 reaktioner på ”Arbetsförmedlingen jagar en läcka

  1. Listorna stod i ett fack på disken i deras information på AF City. Så vem som helst kunde ta en. Inga hemligheter.

  2. fasorna.blogspot.se har hela listan. Intressant blog. Det skojigaste/hemskaste jag hittade där var ett dokument från en skånsk fas 3 anordnare. Deras krav på fas 3:are är:

    ”Utbildning: Gymnasieutbildning är ett krav, men högskoleutbildning inom relevant område är meriterande.
    Praktisk erfarenhet: God datavana, främst inom Office-paketet, goda språkkunskaper i svenska och engelska, både muntliga såväl som skriftliga [sic].”

    Det är skönt att veta att jag är kvalificerad för en fas 3 plats i alla fall om jag blir arbetslös, mina år på universitetet är inte bortkastade.

  3. Tack för tipset Thomas! Det blir mer och mer uppenbart att Fas3 håller på att förvandlas till en alldeles egen olönesektor. ”Riktiga” jobb men utan riktiga löner.

  4. Är på väg in i fas tre. Är snart 60 år och sliten men inte för mycket för förtidspension. Arbetsförmedlingens tjänstemän hotar med isolering och uteslutning om jag inte gör som dom säger. Är utbildad fotograf och de vill att jag ska göra fotouppdrag gratis! Är det ingen som kan hjälpa oss?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s