Exkluderande design: Mr Robot

csv-w6xwgaqfs-a

Då och då flimrar exkluderande design förbi på TV. Den här gången i första avsnittet av första säsongens Mr Robot (vad hände egentligen till andra säsongen. TV-historiens största kvalitetssänkning?)


Exkluderande design är platser eller föremål som konstruerats för att hålla vissa människor borta. Det kan handla om att fastighetsägare, kommuner eller förvaltare vill köra iväg migranter, hemlösa eller fattiga missbrukare. Det kan handla om bänkar som lutar så de inte går att sova på dem eller om spikar eller taggtråd som sätts upp där hemlösa brukar sova eller om hög musik som spelas eller vatten som sprutas för att jaga iväg människor.

Fördjupning:

The Mesage is the Medium

2 reaktioner på ”Exkluderande design: Mr Robot

  1. Utan att ha sett så värst mycket Mr Robot (gav upp efter halva första säsongen) så tycker jag nog TV-historiens största kvalitetssänkning är andra säsongen av True detective.

  2. Alltså andra säsongen av True Detective var klart sämre än första, men tyckte ändå den hade några kvaliteter. Första pendlade mellan rätt dålig (sista avsnittet) och bland det bästa jag sett nånsin (en episod i mitten som var en enda lång misslyckad raid)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s