Inkluderande design: Värnhem, Malmö

Mathias Kristersson tyckte det saknades något på en fin, liten öppen plats vid Värnhem i Malmö. Platsen borde vara perfekt för att slå sig ner och läsa en bok eller ta en kopp kaffe med en vän. Men det fanns inget att sitta på.

Så Mathias tog saken i egna händer och tillverkade två bänkar. För att förhindra att de skulle bli bortforslade låste han fast dem och tillförde en mycket fin detalj. Efter noggranna efterforskningar hade Mathias tagit reda på exakt vilken färg kommunen målar sina egna bänkar i, en ganska ful färg vi kan kalla ”kommunalgrön”, och målade sina egna likadant.

Jag antar att kommunens tanke är att färgen ska smälta in och inte väcka för mycket uppmärksamhet. Eller förlåt, inte stjäla för mycket uppmärksamhet från exempelvis reklam.

SparaSpara

En reaktion på ”Inkluderande design: Värnhem, Malmö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s